Terapia funcțională

Cu toții ne dorim să avem dinți frumoși, dar tratamentele efectuate strict din punct de vedere estetic nu vor satisface nevoile pacientului. Tratamentul trebuie orientat pe funcționarea perfectă a masticației, ținând cont și de aspectul estetic.

Ce este terapia funcțională?

Este o procedură de tratament care se face în urma unui diagnostic foarte precis al funcției ocluzale, al articulației temporomandibulare, iar restaurările dentare se fac în funcție de particularitățile fiecărui pacient.

Se fac fotografii diagnostice, se iau amprente pentru modele diagnostice, se face ocluzograma, palpare musculară și a articulației temporo-mandibulare, se face condilografie și se pune diagnosticul de precizie.

Care sunt cazurile care necesită terapie funcțională?

Terapia funcțională se adresează pacienților cu malpoziții dentare, interferențe, cărora li se sparg mereu lucrările, care au dinții uzați (tociți), care prezintă frecvent dureri de cap, de ceafă, de gât, dureri în zona urechii, zgomote la închiderea și deschiderea gurii, bruxism.

În urma realizării condilografiei, se pune diagnosticul de precizie, iar dinții vor fi ajustați/realizați în poziția lor funcțională.

Tratamentele sunt de durată, în funcție de complexitatea cazului, se testează noua poziție cu restaurări provizorii. Ulterior, după un interval de 6-8 luni, are loc procesul de definitivare a tratamentului.