Cosmetică dentară

Un zâmbet frumos oferă o imagine plăcută și conferă încredere celui care îl poartă. Cu ajutorul cosmeticii dentare, putem îmbunătăți mult aspectul dinților.

Zâmbetul frumos este un element important, deloc de neglijat al aspectului fizic. La clinica noastră, punem accentul pe un zâmbet natural, care să se armonizeze cu trăsăturile generale ale fizionomiei pacientului, urmând niște repere fixe și în mișcare, astfel încât rezultatul obținut să fie în deplină armonie.

Este o ramură extrem de delicată din stomatologie, care se bazează pe deplina colaborare medic-pacient-tehnician, iar rezultatele depind de această colaborare și de profesionalismul celor implicați.

Cu ajutorul cosmeticii dentare, putem îmbunătăți foarte mult aspectul dinților, fie prin curățire profesională, albire dentară, obturații fizionomice, fațete ceramice, restaurări integral ceramice sau pe suport de zirconiu, reconstrucții estetice atipice. Se pot obține rezultate estetice fantastice cu ajutorul ultimelor tehnologii și a tipurilor de materiale utilizate.

Curățirea profesională prin detartraj, periaj și air flow urmărește îndepărtarea atât a colorațiilor de pe suprafața dinților, cât și a depunerilor de tartru și a refacerii aspectului gingiilor. Astfel, dinții capătă un aspect lucios și gingiile nu mai sângerează!

Albirea dentară este un procedeu prin care se aplică substanțe (peroxid de carbamide) pe dinte, cu scopul de a deschide culoarea dintelui, fără a avea efectul nociv de slăbire a smalțului. În cursul albirii poate apărea o sensibilitate mai mare la cald-rece, sensibilitate care este tranzitorie.

Descoperă mai multe despre albire pe site-ul nostru de specialitate, albire.ro.

Obturațiile fizionomice presupun niște restaurări foarte migăloase, ce aparțin mai degrabă artei, prin care se imită perfect toate detaliile dintelui, ținând cont de vecinii lui, de omologul lui, de toate luminile și umbrele, de toate rotunjimile și asperitățile, de toate muchiile și fisurile, de toate nuanțele interne, de toate transparențele. Reușim să îl reconstituim ca și când nu ar fi existat nicio problemă.

Fațetele ceramice se ocupă de estetică prin refacerea unor mici imperfecțiuni de culoare, poziție, formă, spații, unghiuri, care sunt de fapt atât de importante în expresia facială! Optăm întotdeauna pentru realizarea unui zâmbet frumos și natural. Mici defecte naturale imitate de laborator dau un efect unic acestor piese bijuterii. Deși sunt niste reconstrucții extrem de fragile ca și aspect, prin grosimea lor mică, odată cimentate pe dinte devin extrem de rezistente, pacientul putând să le folosească foarte mulți ani.

Restaurările integral ceramice și pe suport de zirconiu realizează, din punct de vedere estetic, refaceri de dinte “invizibile”. Acest fapt se datorează nucleului lor alb peste care este pusă ceramica și care permite, la trecerea luminii, o răspândire naturală prin toate straturile, la fel ca și la dintele natural. Alte beneficii sunt: precizia execuției (CAD-CAM la zirconium) prin adaptarea la dintele șlefuit, cât și biocompatibilitatea materialului cu țesuturile gingivale.