Program
- Luni – Vineri 08:00 – 20:00
Sambata 07:00 – 22:00
Contact
-
Telefon:
0724DENTAL (0724 336 825)
Întreabă experții
Prima vizită
Prima vizită la cabinetul stomatologic
Se ştie că prima vizită la cabinetul stomatologic are loc de cele mai multe ori în situaţii de urgenţă: când doare ceva, când a aparut un abces, când se mişcă vreun dinte sau s-a produs vreun traumatism. Este valabil atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.
Prin evitarea vizitelor de rutină, părinţii dezvoltă teama copiilor de “halatul alb”, teamă care se multiplică cu fiecare consult sau analiză de sânge.
Cum putem evita aceste lucruri? Prin educarea copiilor în spiritul profilaxiei şi contactul cu medicul înainte să apară durerea.
Propunerea mea are la bază experienţa avută cu mulţi copii care nu plâng când ne văd şi se aşează foarte curioşi în “nava spaţială” să mai experimenteze ceva nou.
Prima vizită la dentist
Prima vizită la cabinet se constituie din 2-3 intâlniri de fapt şi este mai mult o familiarizare a micuţilor cu locul respectiv. Recomandăm ca acest lucru să înceapă în jurul vârstei de doi ani.
Faceți din prima vizită la dentist o poveste, una care începe cu o formulă magică: “a fost odată un copil cuminte, care pentru că a mai crescut, a putut să se bucure de o experiență nouă și interesantă într-un loc special”, iar noi ne asigurăm că locul este cu adevărat special, se vor putea juca, vor descoperi şi vor învăţa lucruri noi despre dinţişorii lor şi cum să aibă grijă de ei.
Ce se întâmplă în cabinet?
Prin joacă, desenând, consultând păpuşi, făcând pe doctoraşii sau pe asistentele, li se vor oferi nişte simple noţiuni legate de dinţi şi aparatură.
Într-o altă vizită, ne jucăm ca la chimie, făcând nişte teste foarte amuzante pentru ei, dar extrem de utile pentru medic în stabilirea diagnosticului.
Exersăm spălatul pe dinţi până ne convingem că au învăţat tot ce trebuie.
Vor învăţa ce alimente şi băuturi sunt prietenii sau duşmanii dinţişorilor.
La finalul programului, copiii vor primi o trusă de igienizare, compusă din: periuţă, tablete revelatoare de placă bacteriană, aţă dentară pentru copii, clepsidră. Părinţii vor primi o evaluare a statusului dentar şi o sintetizare a ceea ce a deprins copilul.
Grupele de copii sunt constituite astfel încât ei să beneficieze de maximă atenţie şi siguranţă pe parcursul vizitelor.
La finalul programului vă asigurăm că vom fi buni prieteni şi că la următoarele vizite vom vedea doar chipuri vesele!