Program
 • Luni – Vineri 08:00 – 20:00
  Sambata 07:00 – 22:00
Contact
Intreaba expertii

  Stiati ca

  InformareUn periaj eficient se face pe durata a 3 minute şi că mişcarile periuţei sunt întotdeauna dinspre gingie inspre dinte cu mişcari verticale? Mişcările circulare se fac doar pe suprafeţele ocluzale!

  InformareO periuta dură şi o presiune mare exercitată în timpul periajului combinate cu mişcari orizontale pot duce la eroziuni la nivelul smalţului în dreptul coletelor? Dinţii vor deveni extrem de sensibili la atingere sau la cald-rece iar gingiile vor suferi retracţii!

  InformarePeriajul simplu şi nişte clătiri cu apă de gura nu sunt suficiente pentru o curaţare eficientă nici în cazul unor dinţi fara probleme?

  InformarePuteţi să controlaţi şi dumneavoastră acasă cât de corect vă spalaţi dinţii? Există o substanţă care se numeşte revelator de placă bacteriană care arată ce zone scapa periuţei de dinţi. Intreabă dentistul şi îţi va spune ce trebuie să faci!

  InformarePh-ul, cantitatea şi calitatea precum şi capacitatea tampon a salivei sunt în relaţie directă cu aparitia cariilor? Fă testele şi vezi cât de predispus eşti să dezvolţi carii tu şi copilul tău şi afla cum poţi îmbunătăţi calitatea salivei!

  InformarePuteţi afla daca sunteţi purtător de Streptococus Mutans? Această bacterie este principala cauză a apariţiei cariilor dentare! Fă testele salivare şi vezi daca eşti în grupul de risc!

  InformarePentru a face vizitele celor mici la cabinet mai uşoare nu trebuie sa va audă relatând experienţele dvs neplacute şi nici adresându-le expresii care să conţină cuvinte ca: durere, înţepătură, ac, seringa, nu-ţi face nimic rau.

  InformareDintii cariaţi conţin foarte multe microorganisme care odată ajunse în circulaţia sangvina vor creea nişte complexe imune circulante care se vor depune la nivelul vaselor mici, inimii, articulaţiilor, rinichilor determinand boli sistemice?

  InformareAbcesele repetate ale dinţilor de lapte pot afecta structura mugurilor dentari permanenţi, astfel încât dinţii abia aparuţi pe arcada sunt déjà cariaţi?

  InformareTrebuie respectată ordinea efectuarii extracţiilor dinţilor de lapte în concordanţă cu erupţia dinţilor permanenţi?

  InformareÎn jurul varstei de 6 ani la copii în dreptul incisivilor trebuie sa apară spaţii între dinti? Acest lucru indica faptul ca dinţii definitivi care sunt ceva mai laţi, vor avea loc pe arcadă şi nu vor fi înghesuiţi. Daca aceste spaţii nu au aparut încă, mergi la un consult!

  InformareBacteriile din gura se hrănesc cu zahărul adus prin aportul alimentar si determina un pH acid care ataca dinţii, demineralizandu-i?

  InformareNU lăsaţi copiii să consume dulciuri fragmentat într-o zi si nici nu-i lăsaţi să adoarmă până nu le-aţi curăţat dinţii dupa un desert copios!

  InformareExistă şi metode de tratament minim invazive folosite in tratarea cariilor? Intereseaza-te, chiar merita!

  InformareVârsta minimă la care se poate pune un implant depinde de varsta la care s-a terminat creşterea osoasa? La fete mai repede decat la baieţi!

  InformareDinţii din care se poate face recoltare de celule stem sunt incisivii şi caninii, trebuie sa nu fie foarte mobili, sa nu fie afectaţi de carie şi sa nu fi fost facute radiografii la ei?

  InformareAspectul acela de pete albe luciase pe dinţi se poate ameliora vizibil in cabinetul stomatologic în 3-6 şedinţe la distanţa de o saptamana, 100% neinvaziv?

  InformareIn boala parodontală activă, necontrolată nu e bine să se puna implanturi? Bacteriile implicate în parodontopatie se vor muta în jurul implantului şi vor duce la pierderea precoce a acestuia!

  InformareExistă metode de cosmetizare prin faţete ceramice Lumineers care nu necesită şlefuirea dinţilor? Acestea se folosesc în modificări minime: dinţi de mici dimensiuni, închidere de spaţii, lipsa unei porţiuni din dinte, coloraţii.

  InformareTratamentul de canal se face doar folosind un sistem de izolare numit digă, care nu permite salivei să pătrundă în dinte şi nici substanţelor folosite să ajungă în gură?

  InformareDinţii ceramici realizaţi pe structură cu miezul alb: fie ceramică, fie oxid de zirconium sunt mult mai estetici în comparaţie cu dinţii ceramici pe structura metalica? Distribuţia luminii prin straturile albe, ca şi dintele îi dă un aspect mult mai natural!

  InformareIn loc de obturaţiile de compozit puteti opta pentru nişte reconstructii mult mai precise şi mai rezistente in timp? Ele se numesc inlay-uri şi onlay-uri si se fac în laboratorul de tehnică dentară. Pot fi confecţionate din aur sau ceramică. Se cimentează pe dinţii în cauză.

  InformareRezecţiile apicale pot fi in peste 90% din cazuri evitate prin tratament de canal corect? Sau retratament!

  InformareDinţii care par retezaţi la nivelul coletului, ca şi cum ar lipsi ceva din el, au un semn că sunt în traumă? Este o leziune de autoapărare a dintelui şi trădează faptul că suportă presiuni prea mari sau în direcţie gresită pe el! Intreabă medicul şi înlătură trauma!

  InformareBauturile acidulate atacă smalţul, erodându-l?